SUA: Autoritățile au refuzat din nou eliberarea condiționată a asasinului lui Robert Kennedy

SUA: Autoritățile au refuzat din nou eliberarea condiționată a asasinului lui Robert Kennedy

Autoritățile americane au refuzat miercuri, pentru a 15-a oară, eliberarea condiționată a lui Sirhan Sirhan, asasinul lui Robert Kennedy în timpul campaniei electorale pentru președinția SUA din 1968, relatează Reuters și AFP.

Pe 17 aprilie 1969, Sirhan Sirhan (în prezent în vârstă de 71 de ani), a fost găsit vinovat pentru uciderea senatorului de New York și pentru tentativă de omor. El a fost condamnat la moarte, dar în 1972 pedeapsa i-a fost comutată în închisoare pe viață, grație unei scurte întreruperi a pedepsei capitale în statul California.

Condamnatul a compărut miercuri, pentru trei ore, în fața unei comisii a autorităților penitenciare californiene, afirmând că nu își mai amintește exact incidentul armat în care a murit Robert 'Bob' Kennedy, fratele mai mic al fostului președinte american John Fitzgerald Kennedy, ce fusese asasinat la rândul său în 1963.

Paul Schrade, în vârstă de 91 de ani, prieten al familiei Kennedy rănit în timpul incidentului de la hotelul Ambassador din Los Angeles, a depus mărturie miercuri, declarând că el crede că a fost atins de un glonț tras de Sirhan. El a precizat însă că a existat și un al doilea atacator vinovat de moartea de Robert Kennedy. Un alt martor a afirmat, în 2012, că au existat doi atacatori în timpul asasinării lui Robert Kennedy.

Membrii comisiei nu s-au arătat convinși de Sirhan. 'Această crimă a avut un impact asupra întregii țări și, dacă vreți, asupra lumii întregi. A fost un asasinat politic contra unui candidat democrat', a spus președintele comisiei, Brian Roberts.

Imigrant palestinian, Sirhan Sirhan l-a asasinat pe Robert Kennedy la hotelul Ambassador din Los Angeles, pe 5 iunie 1968, la scurt timp după ce senatorul democrat american câștigase alegerile primare din statul California pentru scrutinul prezidențial din SUA. Alte cinci persoane au fost rănite în acest atac.

Asasinul și-a motivat gestul prin sprijinul adus de Bob Kennedy vânzării de avioane militare americane către Israel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

3 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

4 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

5 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea