SUA: Avocaţii lui Trump susţin că nu este nimic greşit în discursul din 6 ianuarie al fostului preşedinte

SUA: Avocaţii lui Trump susţin că nu este nimic greşit în discursul din 6 ianuarie al fostului preşedinte

A patra zi a celui de-al doilea proces de impeachment lansat în Senatul SUA împotriva fostului preşedinte american Donald Trump a început vineri cu pledoariile avocaţilor fostului lider de la Casa Albă, transmit AFP şi dpa.

Avocatul Michael van der Veen a argumentat că nu a fost nimic greşit în discursul rostit de Trump cu o oră înainte ca susţinători de-ai săi violenţi să ia cu asalt Capitoliul din Washington, pe 6 ianuarie.

El a cerut Senatului să nu îl condamne pe fostul preşedinte, apreciind că punerea lui Trump sub acuzare a fost făcută ''într-o manieră flagrant neconstituţională''.

Articolul punerii sub acuzare adoptat de democraţi împotriva lui Donald Trump pentru ''incitare la insurecţie'' este o ''răzbunare politică injustă şi de o manieră flagrant neconstituţională'', a subliniat Michael van der Veen.

În ultimele două zile senatorii au vizionat înregistrările imaginilor de la evenimentele grave din 6 ianuarie de la sediul Congresului SUA.

Camera Reprezentanţilor a Congresului american l-a acuzat pe Trump de incitare la insurecţie, susţinând că discursul acestuia din 6 ianuarie a încurajat mulţimea de susţinători să ia cu asalt Capitoliul.

Cinci persoane au decedat în acele evenimente, printre care un ofiţer de poliţie.

Deocamdată pare improbabil ca Senatul să voteze pentru condamnarea lui Donald Trump. Democraţii au nevoie de o majoritate de două treimi în Senat, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să voteze pentru condamnarea fostului preşedinte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”