SUA: Barack Obama comută pedepsele a 42 de condamnați

SUA: Barack Obama comută pedepsele a 42 de condamnați

Președintele american, Barack Obama, a comutat vineri pedeapsa cu închisoarea a 42 de persoane, cele mai multe condamnate în afaceri de droguri, punând astfel în practică apelurile sale la o reformă penală care să ofere "a doua șansă", relatează AFP.

Deținuții beneficiari ai acestor comutări de pedepse sunt considerați ca nu reprezintă un pericol. În majoritate, sunt mici traficanți de droguri care au primit pedepse grele, în baza unui sistem penal extrem de represiv denunțat în prezent ca plin de excese.

Unii dintre aceștia au fost condamnați pe viață. Aflați în diverse închisori din țară, ei urmează să fie eliberați între 1 octombrie 2016 și 3 iunie 2018.

Aceste anunțuri ridică la 348 numărul comutărilor de pedeapsă decise de Barack Obama, mai mult decât totalul comutărilor decise de șase predecesori ai săi, chiar dacă voci din Statele Unite i-au cerut liderului de la Casa Albă să de dovadă de mai multă îndrăzneală în fața suprapopulării carcerale.

Actualul președinte al SUA s-a declarat în favoarea alternativelor penale pentru micii infractori, constatând eșecul unei politici judiciare care a făcut din încarcerare temelia luptei împotriva criminalității.

În prezent, în Statele Unite se află peste 2,2 milioane de persoane după gratii, printre care foarte mulți bolnavi mintali și toxicomani proveniți frecvent din rândul minorităților defavorizate. Acest sistem înregistrează o rată a recidivei dramatică, mai scrie AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

3 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…