SUA: Bază de date a unei companii a gigantului Verizon, copiată de hackeri și scoasă la vânzare online

Criminali cibernetici au accesat și au copiat ilegal date de la o companie a gigantului american în telecomunicații Verizon, punând informațiile la vânzare în mediul online, relatează The Verge și thenextweb.com.

Potrivit theverge.com, care îl citează pe jurnalistul american Brian Krebs, datele respective au fost furate de la Verizon Enterprise Solutions, o divizie de afaceri a gigantului Verizon care oferă servicii IT pentru companii mari, dar care la rândul său este solicitată des să se ocupe de accesări ilegale mari ale unor baze de date.

Informațiile despre 1,5 milioane de clienți persoane juridice au fost puse la vânzare în această săptămână în mediul online, pe un forum. Întreaga bază de date a fost pusă la vânzare pentru 100.000 de dolari de un membru marcant al unui forum de criminalitate cibernetică. Hackerul respectiv, care a dorit ințial să vândă baza de date pe bucăți la prețul de câte 10.000 de dolari pentru fiecare parte, vinde de asemenea informații despre punctele slabe ale site-ului de internet al Verizon, conform theverge.com, care îl citează pe Brian Krebs.

Cei de la Verizon au recunoscut că au o vulnerabilitate și îi înștiințează pe clienții lor, însă nu au dat detalii când anume a avut loc accesarea ilegală a bazei de date. ''Verizon a descoperit recent și a remediat vulnerabilitatea de securitate în cadrul portalului dedicat clienților persoane juridice'', au indicat cei de la compania Verizon într-un comunicat transmis jurnalistului Brian Krebs, conform theverge.com. ''Investigația noastră până la acest moment arată că un hacker a obținut informații de bază privind contactele unui număr de clienți persoane juridice'', se mai precizează în comunicatul celor de la Verizon. Serviciile IT pe care Verizon Enterprise Solutions le oferă sunt utilizate de 97% din companiile aflate în topul Fortune 500, conform theverge.com. Jurnalistul Brian Krebs a fost reporter pentru The Washington Post în perioada 1995-2009.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul