SUA: Bernie Sanders a câștigat alegerile primare din statul Washington

SUA: Bernie Sanders a câștigat alegerile primare din statul Washington

UPDATE 01.27 Senatorul de Vermont Bernie Sanders a câștigat sâmbătă caucus-ul democrat din statul Washington (nord-vestul SUA), după ce a obținut deja victoria în alegerile primare democrate din Alaska, așteptând o a treia victorie în arhipelagul Hawaii, potrivit canalelor de televiziune americane, informează agențiile DPA și AFP.

Sanders obține 76% din voturi față de 23,7% pentru fostul secretar de stat Hillary Clinton, după numărarea a 31% din buletinele de vot. 

Presa locală a anunțat o rată ridicată de participare la vot la fel ca în Alaska, unde senatorul de Vermont a câștigat cu 79% față de 21% din voturi pentru Clinton, potrivit televiziunilor.

Statul Washington era miza cea mai mare a scrutinului de sâmbătă, cu 101 de delegați desemnați pentru alegerile primare democrate din iulie, pentru care Hillary Clinton își menține un avantaj clar.

ORA 23.36 UPDATE SUA: Sanders conduce în alegerile primare din Washington și Alaska

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a câștigat alegerile primare democrate din Alaska sâmbătă și are un avans substanțial asupra candidatului favorit, fostul secretar de stat american Hillary Clinton, în statul Washington, au anunțat canalele de televiziune din Statele Unite, relatează agenția DPA.

După numărarea a 43% din voturile exprimate în Alaska, Sanders a câștigat cu 79% față de 21% din sufragii pentru Clinton, a anunțat MSNBC.

În statul Washington (nord-vestul SUA), cu 101 de delegați, Sanders conducea cu 76,6% față de 23,3% din voturi pentru Clinton, după numărarea a 25% din buletine, potrivit CNN.

Sanders, un vechi membru al Congresului SUA și un autodeclarat socialist democrat, s-a dovedit a fi un concurent neașteptat de puternic, dar Clinton continuă să fie favorizată în alegerile primare pentru a-și asigura nominalizarea până la convenția din iulie a partidului.

Clinton a câștigat alegerile primare din Arizona marți, dar a pierdut în favoarea lui Sanders caucus-urile (adunări preelectorale n.r.) din Idaho și Utah.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?