SUA: Bernie Sanders se aliază cu cântăreaţa de rap Cardi B pentru a-i atrage pe tineri la vot

SUA: Bernie Sanders se aliază cu cântăreaţa de rap Cardi B pentru a-i atrage pe tineri la vot

Candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders şi cântăreaţa americană de rap Cardi B şi-au unit luni eforturile pentru a-i îndemna pe tinerii alegători să participe la scrutinul prezidenţial din 2020, relatează AFP.

Cei doi s-au întâlnit la un centru de frumuseţe din Detroit, în nordul SUA, pentru a filma un spot adresat tinerilor votanţi, un loc simbolic pentru Cardi B, cunoscută deopotrivă pentru cântecele sale şi pentru manichiura perfectă.

"Lucrăm la modul de a-i mobiliza mai mult pe tineri în privinţa politicii", a explicat Sanders la CNN înainte de începerea filmării.

"Mulţi dintre ei votează deja, dar încă nu suficienţi", a adăugat el.

Artista originară din Bronx a publicat apoi pe Instagram o fotografie cu ea discutând cu senatorul independent de Vermont şi "socialist" autoproclamat, mulţumindu-i că a împărtăşit cu ea proiectele sale de "schimbare a ţării".

Nu este prima dată când interpreta de rap îşi împărtăşeşte opiniile politice în favoarea candidatului democrat. La 16 iulie, ea a publicat următoarea postare pe contul său de Twitter: "Acest om se luptă pentru egalitatea în drepturi, pentru drepturile omului, de atât de mult timp".

La începutul anului, cântăreaţa l-a atacat pe preşedintele Donald Trump, pe care l-a acuzat că a forţat mii de funcţionari să îşi reia munca fără salariu pentru a limita efectele 'shutdown-ului', blocajul anumitor servicii ale statului.

Bernie Sanders se află pe poziţia a doua în intenţiile de vot la alegerile primare democrate pentru scrutinul prezidenţiale din 2020, cu 15%, conform site-ului RealClearPolitics (RCP), care face o medie a diferitelor sondaje, cot la cot cu senatoarea progresistă Elizabeth Warren (14,5%), dar mult în spatele fostului vicepreşedinte Joe Biden (29,3%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Călin Georgescu, cenzurat pe youtube

3 Imagini cu palatul de neam prost în care locuiește Victor Ciorbea / Acum se războiește în Justiție cu foștii pri…

4 Cât a plătit o tânără din Marea Britanie pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE, după Brexit

5 Așa o fi?