SUA: Biden a câştigat în cinci dintre cele 14 state participante la ''Super Tuesday''

SUA: Biden a câştigat în cinci dintre cele 14 state participante la ''Super Tuesday''

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate în Tennessee şi Oklahoma, obţinând încă două noi victorii în cursa pentru nominalizare în faţa lui Bernie Sanders, conform proiecţiilor presei americane, relatează AFP.

Biden, în vârstă de 77 de ani, a câştigat până acum în cinci dintre cele 14 state participante la "Super Tuesday'' , în timp ce Sanders a obţinut o singură victorie în fieful său din Vermont.

Dar senatorul independent este favoritul din Texas şi California, statele cu cel mai mare număr de delegaţi.

Fostul număr doi al lui Barack Obama, foarte popular în rândul electoratul democrat de culoare, a câştigat deja marţi în Carolina de Nord, Virginia şi Alabama. Săptămâna trecută, el s-a relansat în cursă câştigând alegerile primare în Carolina de Sud.

"Super Tuesday" a început în SUA, unde 14 state votează pentru a-i departaja pe favoritul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joe Biden, care are vânt din pupa după ce şi-a raliat tabăra moderată în cursa pentru Casa Albă, relatează AFP.

"Super" ziua electorală de marţi ar trebui să permită să se afle dacă senatorul "socialist" a luat un avans insurmontabil pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie, sau dacă fosta mână dreaptă a lui Barack Obama va reuşi să-l ajungă din urmă. Persistă o singură necunoscută: intrarea în cursă a miliardarului Michael Bloomberg care ar putea să-l priveze pe Joe Biden de o parte din voturile de centru.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…