SUA: Biden o numeşte pe Susan Rice pe postul de consilier de politică internă la Casa Albă

SUA: Biden o numeşte pe Susan Rice pe postul de consilier de politică internă la Casa Albă

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a anunţat joi noi nominalizări în viitorul său cabinet, în continuare marcate de diversitate, printre ele fiind şi propunerea ca Susan Rice să conducă Consiliul de Politică Internă de la Casa Albă, relatează AFP.

Fostă consilieră de securitate naţională a lui Barack Obama, Susan Rice, o afro-americană de 56 de ani, "se numără printre responsabilii guvernamentali cei mai calificaţi şi experimentaţi din ţara noastră şi are competenţele necesare pentru a valorifica puterea guvernului federal cu scopul de a-i servi pe americani", a scris într-un comunicat echipa de tranziţie a lui Joe Biden.

Fostă ambasadoare a SUA la ONU, Susan Rice s-a numărat chiar printre favoriţii la postul de secretar de stat, care i-a fost în cele din urmă atribuit lui Antony Blinken. Ea fost de asemenea prezentată în această vară ca o potenţială candidată la postul de vicepreşedinte, care a fost însă ocupat în cele din urmă de Kamala Harris.

Preşedintele democrat ales i-a nominalizat, pe de altă parte, pe Tom Vilsack pentru Departamentul Agriculturii, post pe care l-a ocupat de-a lungul preşedinţiei Obama (2008-2016), Marcia Fudge, membră a Camerei Reprezentanţilor, pentru Departamentul Locuinţelor, Denis McDonough, fost şef de cabinet al lui Barack Obama, pentru conducerea Departamentului pentru Veterani, şi Katherine Tai, o avocată specializată în chestiuni de liber-schimb şi în problema Chinei, pentru postul influent de şef al Biroului pentru Politici Comerciale (USTR).

În cazul confirmării de către Senat, aceasta din urmă va fi "prima americană de origine asiatică şi prima femeie de culoare care va ocupa acest post", precizează echipa Biden.

Una din marile voci din 'Congressional Black Caucus', grupul parlamentar care adună aleşi afroamericani, Marcia Fudge va fi "prima femeie din ultimii peste 40 de ani şi a doua femeie de culoare din istorie" la conducerea Departamentului Locuinţelor.

Insistând asupra "competenţelor" lor, Joe Biden a precizat în comunicat că acest grup "va aduce cel mai înalt nivel de experienţă, de compasiune şi de integritate pentru a rezolva problemele şi pentru a extinde perspectivele posibile pentru americani în faţa provocărilor dificile" actuale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”