SUA: Biden se declară şi mai motivat să candideze pentru un nou mandat dacă Trump va participa la scrutin

SUA: Biden se declară şi mai motivat să candideze pentru un nou mandat dacă Trump va participa la scrutin

Preşedintele Joe Biden a susţinut că dacă Donald Trump va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 ar fi şi mai hotărât să candideze pentru un al doilea mandat, informează joi AFP.

"Asta ar creşte şansele să candidez", a declarat preşedintele democrat în vârstă de 79 de ani într-un interviu pentru ABC, difuzat miercuri seară.

Când a fost întrebat dacă va candida pentru un nou mandat, a răspuns pozitiv."Dar, ascultă. Sunt cineva care respectă mult destinul (...). Dacă am sănătatea pe care o am acum, dacă sunt sănătos, atunci voi candida din nou".

Şi dacă asta ar însemna că trebuie să se confrunte din nou cu Donald Trump, în vârstă de 75 de ani? " Încerci să mă ispiteşti", a răspuns el zâmbind."Desigur, de ce nu aş candida împotriva lui Donald Trump dacă ar fi candidat? Asta ar creşte şansele să mă prezint" la alegeri, a spus Biden.

Donald Trump continuă să susţină, în mod neîntemeiat, că alegerile prezidenţiale din 2020 în care a candidat împotriva lui Joe Biden au fost fraudate şi că i-au fost furate.

Trump a lăsat să se înţeleagă în ultimele luni că ar putea candida la scrutinul prezidenţial din 2024.

Biden, a cărui vârstă alimentează speculaţiile cu privire la intenţiile sale pentru alegerile din 2024, a făcut deja cunoscut faptul că intenţionează să candideze din nou.

Dacă iniţial vicepreşedinta Kamala Harris era considerată moştenitoarea sa firească, la Washington circulă zvonuri despre relaţia sa cu preşedintele şi despre viitorul său politic. Harris, în vârstă de 57 de ani, pare că se chinuie să îşi găsească locul la Casa Albă, unde este însărcinată cu misiuni deosebit de sensibile legate de accesul minorităţilor la vot sau de originile crizei migratorii de la graniţa cu Mexic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...