SUA: Biden va accepta nominalizarea în persoană în cursul unei Convenţii Democrate la scară redusă

SUA: Biden va accepta nominalizarea în persoană în cursul unei Convenţii Democrate la scară redusă

Joe Biden va accepta personal desemnarea sa de către Partidul Democrat drept candidat la prezidenţiale în cursul Convenţiei democrate din august, dar evenimentul va fi aproape în întregime virtual din cauza pandemiei, au anunţat miercuri organizatorii, notează AFP.

Joe Biden "intenţionează să accepte cu mândrie nominalizarea sa de către partid la Milwaukee", în Wisconsin, a spus într-un comunicat o responsabilă a campaniei sale electorale, Jen O'Malley Dillon.

Convenţia este prevăzută între 17 şi 20 august în acest stat unde Donald Trump a învins în 2016 şi pe care democraţii doresc să îl recupereze cu ocazia alegerilor de la 3 noiembrie.

După consultări cu responsabili sanitari, organizatorii au ajuns la concluzia că "delegaţii statelor nu ar trebui să îşi facă planuri pentru a merge la Milwaukee şi ar trebui să se organizeze pentru a desfăşura de la distanţă activităţile oficiale legate de convenţie".

Convenţiile, democrată ca şi republicană, sunt de obicei cu tot folclorul lor momente forte ale vieţii politice americane.

"Leadershipul este puterea de a te adapta la orice situaţie", a spus preşedintele Partidului Democrat, Tom Perez, criticându-l pe Donald Trump.

"Spre deosebire de actualul preşedinte, Joe Biden şi democraţii sunt hotărâţi să protejeze sănătatea şi securitatea poporului american", a adăugat el.

Potrivit organizatorilor, este pe punctul de a fi dezvoltat un sistem pentru a le permite tuturor delegaţilor să voteze de la distanţă în timpul convenţiei.

Pentru a reduce riscurile de contaminare, mai multe evenimente legate de convenţie au fost anulate şi democraţii prevăd noi modalităţi de a interacţiona online cu alegătorii lor.

Preşedintele republican urmează să sărbătorească nominalizarea sa drept candidat la propria realegere în Florida, şi nu în Carolina de Nord cum a dorit iniţial.

În timp ce Joe Biden face campanie în surdină de mai multe luni din cauza coronavirusului şi a rămas în izolare la domiciliu săptămâni întregi pe fondul măsurilor de restricţie, Donald Trump a reluat mitingurile de campanie şi ignoră avertismentele privind COVID-19.

Asta nu l-a împiedicat însă pe fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama să înregistreze un avans considerabil în sondaje în ultimele săptămâni, în faţa lui Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro