SUA: Boala COVID-19 potenţial "descalificantă" pentru a servi în armată

SUA: Boala COVID-19 potenţial "descalificantă" pentru a servi în armată

Armata americană a adăugat temporar COVID-19 pe lista sa a bolilor considerate, în anumite cazuri, "descalificante" pentru a servi în rândurile sale, la fel ca astmul sau tuberculoza, a aflat joi AFP din surse de la Pentagon.

O circulară privind condiţiile de admitere a noilor recruţi a fost actualizată miercuri cu titlu temporar. Documentul prevede că orice persoană care a fost spitalizată după ce a contactat COVID-19 va fi "descalificată medical", a declarat o responsabilă de la Pentagon sub acoperirea anonimatului.

Acesta nu înseamnă neapărat că respectiva candidatură va fi respinsă: fiecare ramură a armatei SUA poate acorda derogări candidaţilor pentru care optează să îi recruteze, a subliniat ea.

În plus, sunt vizate numai persoanele care au fost spitalizate, a adăugat ea. "Persoanele diagnosticate ca bolnave de COVID-19 sau confirmate pozitive, dar care nu au fost spitalizate sunt calificate medical pentru a se angaja în armată, după o carantină de 28 de zile la domiciliu", potrivit sursei.

"Nu cunoaştem efectele pe termen lung ale COVID-19, în special asupra aparatului respirator", a precizat responsabila.

Joi, Pentagonul înregistra 5.086 de cazuri de COVID-19 în rândul armatei Statelor Unite de la începutul pandemiei, dintre care 113 spitalizări şi două decese.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro