SUA: California va da în judecată administraţia Trump pentru noile măsuri privind detenţia imigranţilor minori

SUA: California va da în judecată administraţia Trump pentru noile măsuri privind detenţia imigranţilor minori

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat joi că acest stat se va adresa justiţiei, la începutul săptămânii viitoare, pentru a bloca eforturile administraţiei Trump privind detenţia pe termen nelimitat a imigranţilor minori, transmite dpa.

''Este un atac asupra deciziei Flores'', a spus Newsom într-un interviu pentru CNN. ''În mod clar, cred că noua măsură va fi respinsă de tribunal şi răspunsul la întrebarea dumneavoastră este că încă o dată California se va impune în instanţă'', a adăugat guvernatorul statului California.

Guvernul federal american a anunţat miercuri că va aboli regula care limita perioada de timp în care un copil migrant putea fi reţinut în custodie federală după ce intra pe teritoriul SUA împreună cu adulţi care solicitau azil.

Departamentul pentru Securitate Internă a informat că va pune capăt unei decizii judiciare din 1997 (aşa-numita ''decizie Flores'') ce impune autorităţilor federale să nu ţină în detenţie minori mai mult de 20 de zile.

Noua reglementare, care va intra în vigoare în 60 de zile, nu va mai limita perioada de timp petrecută de copii sau de familiile lor în centre de detenţie. Decizia anunţată miercuri survine în contextul în care politica administraţiei SUA de a separa adulţii de copiii lor a provocat un val de revoltă anul trecut.

''Şapte copii (imigranţi aflaţi în detenţie, n.red.) au murit de când Trump a devenit preşedinte; niciun astfel de copil nu a murit în cei opt ani ai administraţiei Obama. Separarea familiilor are loc în timpul actualei administraţii'', a adăugat Gavin Newsom.

Până la jumătatea lunii august, statul California dăduse în judecată administraţia Trump în 56 de dosare, referitoare la chestiuni precum asigurările medicale, imigraţia şi mediul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”