SUA: Candidatul lui Donald Trump la Curtea Supremă neagă că ar fi agresat sexual o tânără în urmă cu 30 de ani

SUA: Candidatul lui Donald Trump la Curtea Supremă neagă că ar fi agresat sexual o tânără în urmă cu 30 de ani

Candidatul preşedintelui american Donald Trump la Curtea Supremă, judecătorul Brett Kavanaugh, a negat informaţiile potrivit cărora ar fi încercat să agreseze sexual o tânără în timpul liceului, cu peste 30 de ani în urmă, relatează vineri AFP.

Cu o săptămână înainte de votul pentru confirmarea sa de către Senat, subiectul unei acerbe lupte politice, reprezentanta democrată Dianne Feinstein a anunţat joi ca a transmis FBI-ului "informaţii" despre judecător.


Foto: (c) Alex Brandon / AP


Potrivit New Yorker, o femeie, care a cerut să-şi păstreze anonimatul, a luat legătura cu aleşi democraţi în iulie. Ea a afirmat că la începutul anilor 1980, la liceul din Bethesda (o suburbie a Washingtonului), Brett Kavanaugh ar fi încercat să o agreseze sexual şi a ţinut-o cu forţa la pământ.

Femeia, care susţine că a reuşit în cele din urmă să se elibereze din strânsoare, afirmă că amintirea acestui moment a afectat-o foarte mult şi a trebuit să meargă la un psiholog pentru a-şi reveni.

"Neg categoric şi fără echivoc această acuzaţie", a declarat candidatul la Curtea Supremă, în prezent în vârstă de 53 de ani. "Nu am făcut asta nici în liceu, nici într-un alt moment", a spus el, citat de New Yorker.

La rândul său, Casa Albă a denunţat o încercare de ultim moment pentru a întârzia confirmarea judecătorului Kavanaugh.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...