SUA: Ciocniri la Berkeley, în California, între simpatizanți ai lui Trump și contramanifestanți (FOTO/VIDEO)

Incidente violente s-au înregistrat duminică la Berkeley, în California, între suporteri ai președintelui american, Donald Trump, și contramanifestanți, confruntări încheiate cu 14 arestări, potrivit poliției, relatează AFP.

O manifestație pașnică a început să degenereze în jurul orelor 12.00 (19.00 GMT), când violențele au izbucnit între cele două tabere în Luther King Jr Civic Center Park care a fost închis publicului.

Sute de militanți antifasciști îmbrăcați în negru au străpuns baricadele ridicate de poliție pentru a înfrunta micul număr de suporteri ai președintelui Trump veniți la fața locului în pofida interzicerii mitingului lor "Împotriva marxismului în America".

Contramanifestanții i-au înconjurat pe suporterii pro-Trump strigând "Fără Trump, fără KKK, nu unei Americi fasciste" și "Nazis Go Home".

Mai mulți suporteri ai președintelui Trump, cu fața descoperită, au fost escortați în afara parcului de către polițiști, care au anunțat 14 rețineri, cele mai multe pentru încălcarea interdicției de a purta mască sau pentru că au făcut gesturi amenințătoare cu bastoane sau alte arme improvizate. Nu a fost precizat însă din ce tabără fac parte cei arestați.

Joey Gibson, liderul mișcării de extremă dreaptă Patriot Prayer, a fost atacat de contramanifestanți cu o bombă cu gaze lacrimogene, a constatat un fotoreporter al agenției France Presse.

Mai multe înregistrări video postate pe rețelele sociale, printre care una realizată de un reporter al site-ului Mother Jones, par să arate contramanifestanți de extremă strângă atacând fizic suporteri ai lui Trump și jurnaliști.

Potrivit poliției, cele 4.000 de persoane prezente în punctul culminant al violențelor au fost împrăștiate în jurul orelor 15.30 (22.30 GMT).

Aceste evenimente sunt urmarea unor violențe de același gen petrecute la jumătatea lui august la Charlottesville, în Virginia, în cursul cărora o manifestantă antirasistă a fost ucisă, lovită de mașina la volanul căreia se afla un militant neofascist.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…