SUA: Clinton îl acuză pe Trump de tentativă de încălcare a embargoului împotriva Cubei

SUA: Clinton îl acuză pe Trump de tentativă de încălcare a embargoului împotriva Cubei

Candidata democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, l-a acuzat joi pe adversarul ei republican, Donald Trump, de tentativă de încălcare a embargoului american împotriva Cubei, transmite Reuters.

Clinton a afirmat că a aflat în cursul zilei despre încercări ale lui Trump de a face afaceri cu Cuba, "ceea ce pare a fi o încălcare a legislației SUA, cu siguranță o nesocotire a politicii externe americane". Ea a mai afirmat că Trump a indus permanent în eroare prin răspunsurile la întrebări privind tentativele sale de afaceri în Cuba.

Săptămânalul Newsweek a publicat joi un articol potrivit căruia o companie de hoteluri și cazinouri controlată de Trump a făcut în secret afaceri cu Cuba, interzise conform sancțiunilor SUA în vigoare în timpul regimului cubanez condus de Fidel Castro. Revista citează foști manageri ai firmei lui Trump care declară că aceasta a cheltuit cel puțin 68.000 de dolari pentru un voiaj în Cuba în 1998, când nicio companie americană nu avea voie să facă astfel de cheltuieli în insulă. Firma lui Trump nu ar fi cheltuit banii direct, ci prin intermediul unor consultanți, arată Newsweek. Potrivit unuia dintre foștii săi angajați, Trump voia să pregătească terenul pentru intrarea pe piața cubaneză, imediat ce Washingtonul ar fi relaxat sau ridicat sancțiunile împotriva Havanei.

Aceste eforturi arată că Trump "pune interesele sale personale și de afaceri mai presus de legile, valorile și politicile Statelor Unite ale Americii", a afirmat Hillary Clinton.

Reuters nu a reușit să obțină un comentariu de la Donald Trump sau de la stafful său de campanie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...