SUA: Congresul continuă audierile cu privire la fenomenele anormale neidentificate

SUA: Congresul continuă audierile cu privire la fenomenele anormale neidentificate

Subcomitetul pentru securitate națională, frontieră și afaceri externe va organiza o audiere intitulată „Fenomene anormale neidentificate: implicații asupra securității naționale, siguranței publice și transparenței guvernamentale”, scrie oversight.house.gov.

Nava extraterestră FOTO: Shutterstock

Termenul de UAP (Unidentified Anomalous Phenomena) înlocuiește în discursul oficial denumirea mult mai cunoscută de OZN într-o încercare de a delimita acțiunile și analizele autorităților și experților de cele ale amatorilor.

Audierea subcomitetului, planificată pe 26 iulie, va analiza relatări directe cu privire la fenomenele anormale neidentificate (UAP) și va evalua transparența și responsabilitatea guvernului federal cu privire la posibilele amenințări ale UAP la adresa securității naționale a SUA.

Prin această audiere se încearcă, de asemenea, evidențierea eforturilor făcute de legislativul american pentru a aduce transparență asupra UAP-urilor și se va cere guvernului federal să ofere poporului american informații despre potențiale riscuri pentru siguranța publică și securitatea națională.

Birocratii de la Pentagon și de la Washington au ținut ascunse aceste informații de zeci de ani și, în sfârșit, vom arunca puțină lumină asupra ei. Aducem martori credibili care pot depune mărturie publică pentru că poporul american merită adevărul. Am terminat cu mușamalizările”, a spus reprezentantul Tim Burchett (R-Tenn.), arată comuniciatul sursei citate.

În 2022, la cererea Congresului, Departamentul Apărării a constituit Biroul de Rezolvare a Anomaliilor pentru toate domeniile (AARO) pentru a investiga toate rapoartele UAP. Un alt motiv pentru audiere îl reprezintă faptul că executivul federal cheltuiește milioane de dolari doar pe examinarea UAP-urilor, dar refuză să facă informațiile publice poporului american, deoarece continuă să declasifice doar anumite videoclipuri și studii privind diferitele incidente UAP , cu puține detalii despre subiect.

Statu quo-ul din partea guvernului SUA a fost să lase publicul american în întuneric cu privire la informațiile despre UAP, să refuze să răspundă la întrebările adresate de avertizori, să evite îngrijorările americanilor cu privire la posibilele amenințări pe care le prezintă UAP-urile pentru securitatea noastră națională și siguranța publică și implicit la supraclasificare extremă și inutilă. Dacă ultimele luni m-au învățat ceva, este că aceasta este o problemă care contează pentru americani. De asemenea, afectează transparența și responsabilitatea pe care guvernul nostru ar trebui să le acorde oamenilor pe care îi servește. Aștept cu nerăbdare să scot acest subiect la lumină”, a declarat rep. Anna Paulina Luna (R-Fla.), se adaugă în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?