SUA constată o intensificare a zborurilor aviaţiei militare ruseşti în apropierea Americii de Nord

SUA constată o intensificare a zborurilor aviaţiei militare ruseşti în apropierea Americii de Nord

Statele Unite au subliniat joi că aviaţia militară rusă şi-a intensificat în ultimele luni zborurile în apropiere de coastele Americii de Nord, în contextul unor tensiuni între Washington şi Moscova pe tema situaţiei din estul Ucrainei.

"Am observat o creştere a numărului de zboruri în apropierea Americii de Nord în ultimele luni", a relevat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, întrebată despre intensificarea activităţii Marinei şi Forţelor Aeriene ruse în apropierea Europei şi Americii de Nord.

Psaki a afirmat însă că administraţia americană "recunoaşte" dreptul Rusiei de a întreprinde "o activitate obişnuită de exerciţii militare". De asemenea, ea a sugerat că Washingtonul a discutat pe această temă cu Moscova.

"O astfel de activitate trebuie să respecte dreptul internaţional, drepturile altor naţiuni şi securitatea altor aeronave şi nave", a avertizat ea.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...