SUA: Convenţia republicană nu va mai avea loc în Carolina de Nord, anunţă Trump

SUA: Convenţia republicană nu va mai avea loc în Carolina de Nord, anunţă Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că Partidul Republican nu îşi va mai ţine convenţia naţională la Charlotte, în Carolina de Nord, din cauza măsurilor cerute de guvernatorul acestui stat, Roy Cooper, un democrat, pentru a se evita răspândirea coronavirusului, transmit DPA şi Reuters.

Evenimentul era programat să aibă loc la sfârşitul lui august şi să marcheze învestirea triumfală a lui Donald Trump drept candidat al republicanilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

'Plănuisem de mult timp să avem Convenţia Naţională Republicană în Charlotte, Carolina de Nord, un loc pe care îl iubesc', a scris Trump pe Twitter.

'Acum, guvernatorul Roy Cooper şi reprezentanţii lui refuză să garanteze că putem folosi Spectrum Arena', a adăugat el, precizând că republicanii caută acum un alt stat care să găzduiască întrunirea.

Într-o scrisoare adresată puţin mai devreme conducerii republicane şi postată de Twitter, Roy Cooper afirma că această convenţie, la care erau aşteptaţi 19.000 de delegaţi, va putea avea loc doar dacă vor fi instituite restricţii care să oprească răspândirea coronavirusului.

O conferinţă de partid fără măsuri de precauţie precum purtarea de măşti sau prezenţa unui număr redus de participanţi pare, în condiţiile actuale, 'foarte improbabilă', a scris guvernatorul.

În SUA, fiecare stat decide pe cont propriu ce restricţii împotriva coronavirusului aplică şi când vor fi acestea ridicate.

Totuşi, în prezent se consideră improbabil ca evenimente de mare amploare să se poată desfăşura, având în vedere că participanţii nu pot păstra o distanţă sigură.

Trump a respins ideea organizării conferinţei în mediul online.

În ce-i priveşte pe democraţi, aceştia şi-au amânat convenţia programată între 17-20 august la Milwaukee, lăsând deschisă posibilitatea unui alt format. Fostul vicepreşedinte american Joe Biden este prezumtivul candidat al Partidului Democrat la scrutinul din noiembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla