SUA: Convenţia republicană va avea loc la Jacksonville, în Florida

SUA: Convenţia republicană va avea loc la Jacksonville, în Florida

Convenţia republicană, evenimentul în cursul căruia Donald Trump urmează să fie desemnat oficial şi fără surprize candidat al partidului la prezidenţialele din noiembrie, va avea loc în cele din urmă în Florida, a anunţat joi seară şefa partidului, Ronna McDaniel, notează AFP.

"Suntem încântaţi să organizăm acceptarea de către Donald Trump a nominalizării republicane în marele oraş Jacksonville!", a scris Ronna McDaniel pe Twitter.

"Florida este crucială pentru victorie. Ne grăbim să aducem acolo această mare sărbătoare şi +boom+ economic", a adăugat ea.

Preşedintele american a afirmat recent că este în căutarea altui stat decât Carolina de Nord pentru a organiza evenimentul.

Convenţia Naţională Republicană era prevăzută iniţial, de la 24 la 27 august, la Charlotte, Carolina de Nord, înainte ca guvernatorul democrat Roy Cooper să declare că, în aplicarea recomandărilor autorităţilor sanitare, consideră necesar să se aibă în vedere o adunare de format mai redus, cu distanţare socială şi purtarea măştii.

Spre marea nemulţumire a preşedintelui SUA care într-o serie de mesaje pe Twitter a deplâns această decizie şi a spus că este constrâns să caute un alt stat, reproşându-i guvernatorului că se află "în continuare într-o stare de spirit de izolare".

"Asta ar fi pus în valoare în lumea întreagă magnificul stat Carolina de Nord şi i-ar fi adus sute de milioane de dolari", a spus Donald Trump care la 3 noiembrie va candida pentru al doilea mandat de patru ani.

Potrivit cotidianului Washington Post, unele reuniuni mai confidenţiale ale convenţiei se vor ţine, totuşi, la Charlotte, pentru a onora contractele deja semnate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”