SUA, Coreea de Sud şi Japonia efectuează un exerciţiu naval comun anti-submarine

SUA, Coreea de Sud şi Japonia efectuează un exerciţiu naval comun anti-submarine

Marinele militare ale Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei au început luni un exerciţiu comun de luptă anti-submarin, a informat Ministerul apărării de la Seul printr-un comunicat preluat de dpa.

Manevrele vor avea loc timp de două zile în apele internaţionale din sudul Peninsulei Coreene şi au rolul de a „spori capacităţile de reacţie ale Coreei de Sud, Statelor Unite şi Japoniei împotriva ameninţărilor subacvatice nord-coreene în creştere”.

Unul din obiective este şi neutralizarea rachetelor balistice care pot fi lansate de pe submarine, a precizat ministerul, notează Agerpres.

La exerciţiu participă nave japoneze şi sud-coreene, precum şi grupul de luptă al portavionului american Nimitz, care a ajuns în zonă de o săptămână. Forţele navale americane nu mai efectuaseră manevre similare alături de aliaţii din estul Asiei de şase luni.

De anul trecut, tensiunile din Peninsula Coreeană s-au intensificat considerabil, reaminteşte dpa. În ciuda mai multor rezoluţii ale ONU, Coreea de Nord şi-a extins testele cu rachete balistice, care - în funcţie de model - pot fi echipate şi cu arme nucleare. Nord-coreenii au efectuat teste cu rachete de croazieră şi, recent, cu un nou tip de dronă subacvatică, de asemenea capabilă să transporte o armă atomică.

Statele Unite şi-au reluat manevrele militare de maximă amploare alături de Coreea de Sud, ţară care - ca şi Japonia - este apărată de scutul nuclear american, neavând un arsenal atomic propriu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă