SUA: Cotidianul New York Times își anunță susținerea pentru Hillary Clinton în alegerile prezidențiale

SUA: Cotidianul New York Times își anunță susținerea pentru Hillary Clinton în alegerile prezidențiale

Cotidianul New York Times a anunțat sâmbătă că o susține pe democrata Hillary Clinton în alegerile pentru Casa Albă, spunând că este mai calificată decât rivalul ei republican Donald Trump în gestionarea provocărilor cu care se confruntă Statele Unite, relatează Reuters.

Ziarul o descrie pe Hillary Clinton ca fiind "unul dintre cei mai tenace politicieni ai generației sale", precizând că ea a arătat o bună stăpânire a politicii și nuanțelor diplomației, construindu-și în același timp o reputație de persoană cu tărie de caracter și deschisă la cooperare bipartizană.

"Un angajament de o viață în rezolvarea problemelor din lumea reală o califică pe Hillary Clinton pentru acest post, iar țara ar trebui să o pună la treabă", a scris cotidianul despre fostul secretar de stat și senator de New York.

Clinton și Trump se vor confrunta luni față în față într-o primă dezbatere prezidențială televizată, dintr-un total de trei. Sondajele de opinie arată că avansul pe care ea îl avea asupra miliardarului scade constant, în contextul înmulțirii dubiilor privind capacitatea ei de a fi de încredere.

New York Times a scris că greșelile făcute de Clinton au denaturat percepțiile asupra caracterului său, dar a lăudat munca sa în restabilirea credibilității SUA în afacerile externe în calitate de secretar de stat și în sprijinirea copiilor, femeilor și familiilor de-a lungul carierei sale.

"Doamna Clinton s-a arătat a fi o realistă care consideră că America pur și simplu nu poate să se retragă în spatele oceanelor și zidurilor, ci trebuie să se angajeze cu încredere în lume pentru a-și proteja interesele și pentru a-și respecta valorile", a mai comentat cotidianul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...