SUA: Doi importanți lideri republicani din Camera Reprezentanților îl critică pe procurorul general

SUA: Doi importanți lideri republicani din Camera Reprezentanților îl critică pe procurorul general

Liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat joi că ar fi "mai simplu" dacă procurorul general al SUA, Jeff Sessions, acuzat de mărturie mincinoasă la audierea pentru învestirea în funcție, s-ar retrage din ancheta privind posibilele legături între Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump, transmite Reuters.

Kevin McCarthy a spus că un astfel de gest ar contribui la recâștigarea încrederii publice.

Cred că în orice anchetă în derulare vrei să te asiguri că toată lumea are încredere în anchetă", a spus McCarthy pentru MSNBC. Întrebat dacă asta ar însemna ca Sessions să se recuzeze din comisia de anchetă, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților a răspuns: "Da, cred că din această perspectivă ar fi mai simplu".

La rândul lui, președintele uneia dintre cele mai puternice și influente comisii a Camerei Reprezentanților i-a cerut lui Jeff Sessions să își clarifice afirmațiile despre Rusia făcute în timpul audierii pentru confirmarea în funcție și să se retragă din ancheta privind legăturile dintre echipa de campanie a lui Trump și oficiali ruși, potrivit Reuters.

Republicanul Jason Chaffetz, președintele Comisiei pentru supraveghere și reforma guvernării, principala comisiei investigativă din Camera Reprezentanților, a scris pe Twitter că "AG Sessions trebuie să își clarifice depoziția și să se recuzeze".

Democrații au cerut demararea unei anchete independente privind posibilele legături dintre Rusia și campania electorală a lui Donald Trump. Miercuri, liderul democraților din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, i-a cerut lui Sessions să demisioneze.

Actualul procuror general Jeff Sessions nu a făcut publice contactele sale, în două rânduri, cu ambasadorul rus Serghei Kisliak în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut, au dezvăluit mass-media locale miercuri seara, după ce un parlamentar a cerut să fie investigată această presupusă nouă dovadă a legăturilor dintre Rusia și echipa de campanie a lui Trump, potrivit DPA.

Sessions nu a dezvăluit aceste întâlniri când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Donald Trump și Rusia în cursul audierii sale pentru a fi confirmat ca procuror general, relatează Washington Post, citând oficiali ai Ministerului Justiției.

La audierea sa în ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016, afirmă Washington Post.

"Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activități", a spus el. "Am fost sunat într-adevăr de la un moment dat de un substitut o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu rușii", a adăugat Sessions. O purtătoare de cuvânt a acestuia afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forțele armate, conform aceluiași ziar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?