SUA: Don McGahn, fost consilier al Casei Albe, convocat în Camera Reprezentanţilor în legătură cu raportul Mueller

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, democratul Jerry Nadler, l-a convocat pe Don McGahn, fost consilier la Casa Albă, pentru a depune mărturie în legătură cu posibila obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele Donald Trump în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, transmit Reuters şi dpa.

Comisia i-a solicitat lui McGahn să depună mărturie în faţa sa pe data de 21 mai şi să-i predea o serie de documente până pe 7 mai, a precizat Nadler într-un comunicat.

'Dl McGahn este un martor crucial pentru multe din presupusele situaţii de obstrucţionare a justiţiei şi alte conduite inadecvate descrise în raportul Mueller', a arătat Nadler.

Convocarea lui McGahn survine la câteva zile după publicarea unei versiuni editate a raportului Mueller, în care este inclusă o lungă mărturie a fostului consilier. Potrivit raportului, preşedintele i-a cerut lui McGahn să-l demită pe Mueller, însă consilierul a refuzat să ducă la îndeplinire ordinul şi a ameninţat cu demisia, ceea ce l-a determinat pe Trump să renunţe.

Nadler, reprezentant democrat de New York, i-a cerut lui McGahn să predea toate materialele referitoare la astfel de discuţii, precum şi o lungă listă de documente privindu-i, printre alţii, pe fostul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn, ex-ministrul justiţiei Jeff Sessions şi fostul şef de campanie al lui Trump, Paul Manafort.

Convocarea fostului consilier în faţa Comisiei Juridice a Camerei Reprezentanţilor survine în contextul în care o parte din democraţi cer lansarea procedurii de 'impeachement' împotriva preşedintelui după ce, în raportul său, procurorul special Mueller a refuzat să-l exonereze explicit pe Trump de obstrucţionarea justiţiei.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

3 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

4 Încă o clasare de răsunet. După 7 ani de anchetă, DIICOT a închis dosarul cu prejudiciu de 30 de milioane de e…

5 Date noi / FOTOGALERIE Cum arată rafturile a trei supermarketuri din București, după ce unii bucureșteni au înce…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea