SUA: Donald Trump a ales să-l graţieze pe curcanul Corn în ceremonia anuală prilejuită de Ziua Recunoştinţei

SUA: Donald Trump a ales să-l graţieze pe curcanul Corn în ceremonia anuală prilejuită de Ziua Recunoştinţei

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a participat marţi la ceremonia anuală de graţiere a unui curcan cu ocazia celebrării Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving), conferind un aer de normalitate unei perioade post-electorale destul de turbulente, informează dpa.

Dintre cei doi curcani care se plimbau prin grădina de trandafiri a Casei Albe, Corn (Porumb) şi Cob (Cocean), Donald Trump a ales să-l graţieze pe Corn.

"Corn, îţi acord graţiere completă!" i-a spus Trump curcanului."Vreau să urez fiecărui american o Zi a Recunoştinţei fericită şi sănătoasă", a adăugat liderul de la Casa Albă.

"Suntem astăzi aici pentru a continua o îndrăgită tradiţie anuală, graţierea prezidenţială oficială a unui curcan foarte, foarte norocos, pentru că Ziua Recunoştinţei este o zi foarte specială pentru curcani, probabil că pentru cea mai mare parte a lor nu este una foarte bună", a adăugat el.

Tradiţia anuală a graţierii unui curcan cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoştinţei a început, se pare, în perioada în care Abraham Lincoln era preşedinte, în anii 1860.

Au mai fost prezenţi la eveniment prima doamnă Melania Trump, fiica preşedintelui, Ivanka şi soţul acesteia, Jared Kushner.

Donald Trump a organizat puţine evenimente publice în perioada de după alegerile din 3 noiembrie, pe care le-a pierdut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...