SUA: Donald Trump a discutat cu gradați cu rang înalt din armată despre costurile avionului F-35

SUA: Donald Trump a discutat cu gradați cu rang înalt din armată despre costurile avionului F-35

Viitorul președintele al Statelor Unite, Donald Trump, s-a întâlnit miercuri cu mai mulți gradați cu rang înalt din armata americană pentru a discuta despre eventuale reduceri bugetare, în special legate de costul programului avionului de luptă multirol F-35, pe care săptămâna trecută l-a considerat "scăpat de sub control", transmite AFP.

Întâlnirea a avut loc în clubul de lux al omului de afaceri de la Mar-a-Lago, în Florida, la o săptămână după ce într-un mesaj pe Twitter a promis economii în privința programului F-35, ale cărui costuri au derapat enorm în comparație cu estimările din momentul lansării sale.

La această reuniune au participat mai mulți generali și amirali, printre care responsabilul programului F-35, generalul-locotenent Christopher Bogdan.

Obiectivul întâlnirii: "În principal, F-35, să încercăm să reducem costurile. Un program foarte, foarte scump", a răspuns Donald Trump.

Lansat la începutul anilor 1990, este cel mai scump program de înarmare din istoria militară americană, cu un cost estimat în total la aproape 400 de miliarde de dolari pentru Pentagon, pentru mai puțin de 2.443 de avioane de produs de către constructorul Lockheed Martin.

De altfel, președintele ales s-a întâlnit și cu președinta companiei Lockheed Martin, Marillyn Hewson.

Întrebat dacă a obținut concesii, Donald Trump a răspuns: "Abia am început, este un dans".

"Dar vom obține o reducere", a adăugat el.

F-35 este un avion multirol nedetectabil, din generația a cincea, cu care va fi dotată atât armata aerului americană, cât și aviația îmbarcată a marinei militare și corpul de aviație al infanteriei navale (Marines).

Aparatul a început să fie desfășurat în timp ce se mai afla în faza de testare și a întâlnit numeroase probleme tehnice, de calendar sau de dare în folosință.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front