SUA: Donald Trump anunţă că Chad Wolf va fi noul ministru interimar al securităţii interne

SUA: Donald Trump anunţă că Chad Wolf va fi noul ministru interimar al securităţii interne

Chad Wolf, un angajat puţin cunoscut al Departamentului pentru Securitate Internă, va fi noul titular interimar al acestui portofoliu, a anunţat vineri preşedintele Donald Trump, relatează Reuters.

"Am numit un om care este foarte respectat şi va fi interimar. Vom vedea cum merge", a declarat vineri la Casa Albă Donald Trump, întrebat dacă Wolf va fi secretar al securităţii interne.

O purtătoare de cuvânt a departamentului a declarat vineri seară Kevin McAleenan este în continuare ministru interimar pentru moment, iar Chad Wolf deţine încă rolul de subsecretar interimar pentru politică.

Wolf îşi va asuma conducerea departamentului în contextul în care Trump se pronunţă în continuare pentru combaterea migraţiei în perspectiva alegerilor din 2020.

Secretarul securităţii interne joacă un rol crucial în implementarea agendei lui Trump. Dar Wolf, care a fost anterior un consilier de top al fostului secretar Kirstjen Nielsen, nu a avut un rol foarte vizibil în perioada petrecută în administraţia Trump.

McAleenan a deţinut această poziţie din luna aprilie. El a anunţat că va părăsi acest post pe 31 octombrie, dar miercuri le-a spus parlamentarilor la o audiere că este dispus să rămână mai mult pentru asigura o tranziţie lină.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD