SUA: Donald Trump anunţă pe Twitter înlocuirea ministrului veteranilor de război cu medicul Casei Albe

Preşedintele american, Donald Trump, l-a înlocuit miercuri pe ministrul veteranilor de război anunţând pe Twitter numele succesorului acestuia, medicul militar al Casei Albe, relatează AFP.

 


Foto: (c) Manuel Balce Ceneta / AP


"Sunt foarte bucuros să anunţ că intenţionez să îl desemnez pe foarte respectatul amiral Ronny L. Jackson, doctor în medicină, nou ministru al veteranilor de război", a scris Donald Trump.

 
"Îi mulţumesc doctorului David Shulkin pentru serviciul adus ţării noastre şi formidabililor noştri veterani de război!", a adăugat şeful statului, precizând că Robert Wilkie, un responsabil al Pentagonului, va asigura interimatul, aşteptând ca amiralul Jackson să fie aprobat de Congres.

 


Foto: (c) JIM LO SCALZO / EPA


După 15 ani de războaie neîntrerupte, ministerul veteranilor de război se confruntă cu dificultăţi foarte mari în asigurarea îngrijirii milioanelor de foşti combatanţi aflaţi în Statele Unite şi, de peste un deceniu, se adună dezvăluirile cu privire la gestiunea dezastruoasă în acest domeniu.

 


Foto: (c) Carolyn Kaster / AP


Amiralul Ronny Jackson era deja medicul Casei Albe din timpul preşedinţiei lui Barack Obama. El a avut micul său moment de glorie, la 16 ianuarie, în conferinţa de presă de la Casa Albă care a urmat primului examen de sănătate oficial al lui Donald Trump, într-un moment în care se înmulţeau zvonurile privind incapacitatea preşedintelui de a-şi îndeplini atribuţiile.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…