SUA: Donald Trump ar putea respinge audierea de către procuror în afacerea rusă (Giuliani)

SUA: Donald Trump ar putea respinge audierea de către procuror în afacerea rusă (Giuliani)

Preşedintele american nu trebuie să se supună unei audieri de către procurorul special în audierea rusă, dar, în anumite condiţii, ar putea accepta o audiere, a afirmat duminică Rudy Giuliani, alăturat recent echipei de avocaţi personali ai lui Donald Trump, transmite AFP.

Întrebat la postul de televiziune ABC în legătură cu atitudinea în faţa unei eventuale citări adresate de Robert Mueller omului de afaceri, Rudy Giuliani a răspuns: "Nu îi vom da curs".

"Este preşedintele Statelor Unite. Putem solicita aceleaşi privilegii de care s-au bucurat şi alţi preşedinţi", a explicat fostul primar la New Yorkului şi apropiat al lui Trump.

În perioada în care a fost preşedinte, Bill "Clinton a negociat un acord în care nu a recunoscut că audierea produce efecte", a subliniat el.

Potrivit acestuia, o audiere în faţa unui mare juriu este avută în vedere, "dar numai pentru două ore şi jumătate şi într-un format pregătit", sau "poate pentru trei ore".

"Suntem pregătiţi să facem asta? Mi-ar plăcea un tratament asemănător celui pe care l-a avut Hillary Clinton", a adăugat Rudy Giuliani, menţionând că acesta ar trebui să fie o audiere "fără jurământ, numai o şedinţă de întrebări-răspunsuri, iar întrebările să le ştim dinainte".

"Am un client care doreşte să depună mărturie", a mai afirmat el, adăugând că "nu va putea fi niciodată sigur" că Donald Trump nu va utiliza al 5-lea amendament al Constituţie care prevede că, în anumite condiţii, o persoană poate recurge la dreptul de a tăcea pentru a nu se acuza singură.

Donald Trump a afirmat vineri că "i-ar plăcea să vorbească" cu Robert Mueller, care anchetează în special ingerinţa Rusiei în campania electorală pentru prezidenţialele din 2016, dar numai dacă va fi "tratat corect".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda