SUA: Donald Trump "cauţionează violenţa şi îi divizează pe americani", acuză liderii democraţi

Liderii democraţi din Congresul american l-au acuzat miercuri pe Donald Trump că sprijină violenţa, după trimiterea unor bombe artizanale adresate lui Barcak Obama, Hillary Clinton, canalului CNN şi altor personalităţi frecvent criticate de preşedinte, relatează AFP.

Apelul la adunare lansat de Donald Trump va suna "gol până când el va reveni asupra declaraţiilor sale cauţionând acte de violenţă", au scris senatorul Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, membră a Camerei Reprezentanţilor, într-un comunicat.

"În mod repetat, preşedintele cauţionează violenţa fizică şi îi divizează pe americani cu cuvintele şi actele sale", au adăugat ei.

Cei doi l-au mai acuzat pe liderul de la Casa Albă că şi-a exprimat "sprijinul pentru un congresman care a agresat un jurnalist, pentru neonaziştii care au ucis o tânără la Charlottesville, şi pentru partizanii săi care în timpul mitingurilor sunt violenţi cu manifestanţii, pentru dictatorii din lumea întreagă care îşi ucid proprii cetăţeni".

Chuck Schumer şi Nancy Pelosi au mai subliniat faptul că preşedintele american consideră că "presa liberă este un duşman al poporului".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…