SUA: Donald Trump deplânge că Departamentul Justiției nu face nimic pentru investigarea lui Hillary Clinton

SUA: Donald Trump deplânge că Departamentul Justiției nu face nimic pentru investigarea lui Hillary Clinton

Donald Trump a recunoscut joi seară că i-ar plăcea să se implice într-o investigație împotriva fostei sale contracandidate la președinție, Hillary Clinton, dar și-a manifestat regretul că poziția sa de șef al statului îl împiedică să facă acest lucru, relatează agenția EFE.

''Cel mai trist este că, fiind președinte al SUA, nu mă pot implica în Departamentul de Justiție. Nu mă pot implica în FBI. Nu pot face tot felul de lucruri pe care mi-ar plăcea să le fac, iar aceasta mă incomodează mult'', a spus Trump la emisiunea radiofonică WMAL.

El a subliniat că Hillary Clinton ar trebui anchetată pentru că în timpul campaniei electorale a finanțat o investigație despre posibilele legături ale lui cu Kremlinul, referindu-se la controversatul dosar elaborat de fostul agent secret britanic Christopher Steele.

Trump și-a manifestat totodată nemulțumirea că încă nu a fost inițiată o investigație legată de acest subiect, adăugând că dorește ca Departamentul Justiției ''să facă ceva''.

El a vorbit despre dosarul elaborat de Steele și într-un alt interviu, publicat tot joi de postul Fox News. ''Acest dosar este complet fals și inventat ca o poveste (...) Este o rușine și nu ar fi trebuit să se permită folosirea lui'', a spus Trump, care nu exclude posibilitatea ca Hillary și democrații să fi cheltuit milioane de dolari pentru respectivul dosar.

Acel document atribuit fostului spion britanic cuprinde relatări potențial compromițătoare despre Trump și încearcă să arate posibile legături ale acestuia cu Rusia sau că ar fi șantajabil de aceasta, dar include și imprecizii sesizate de mass-media și declarații ale unor surse anonime imposibil de verificat.

Un episod relatat de acele surse face referire la o întâlnire a lui Trump cu prostituate ruse la Moscova într-o cameră de hotel unde serviciile secrete ruse ar fi instalat microfoane și camere video ascunse.

În interviul acordat postului Fox News, Trump s-a referit și la dezvăluirile fostei președinte interimare a Partidului Democrat, Donna Brazile, care a spus că deține dovezi conform cărora Hillary Clinton ar fi trucat alegerile primare pentru ca Bernie Sanders să nu ajungă în locul ei candidatul democraților la președinție.

Donna Brazile a preluat conducerea Partidului Democrat în timpul campaniei electorale după ce mesaje apărute pe Wikileaks au sugerat că predecesoarea ei, Debbie Wasserman Schultz, ar fi favorizat-o pe Clinton.

Într-un extras din cartea sa publicat joi de Politico, Donna Brazile scrie că Partidul Democrat se afla atunci complet sub controlul echipei de campanie a lui Hillary Clinton în urma unui acord de finanțare a formațiunii încheiat între Debbie Wasserman Schultz și Hillary Clinton.

Întrebată despre dezvăluirile fostei președinte interimare a partidului, influenta senatoare democrată Elizabeth Warren a susținut și ea la postul CNN că alegerile primare la care au concurat Bernie Sanders și Hillary Clinton au fost ''aranjate'' în favoarea celei din urmă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...