SUA: Donald Trump îi acuză pe democraţi că îşi continuă ''vânătoarea de vrăjitoare''

SUA: Donald Trump îi acuză pe democraţi că îşi continuă ''vânătoarea de vrăjitoare''

Preşedintele Donald Trump a acuzat miercuri opoziţia democrată că-şi neglijează activitatea parlamentară pentru a relua ''vânătoarea de vrăjitoare'', respectiv ancheta privind posibilele infracţiuni ale miliardarului republican în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, relatează AFP.

"După doi ani de vânătoare de vrăjitoare extinsă şi costisitoare, democraţii nu agreează rezultatele şi cer o reluare de la zero. Cu alte cuvinte, vânătoarea de vrăjitoare continuă!", a postat pe Twitter Donald Trump.

El se referă la ancheta procurorului special Robert Mueller privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, privind suspiciunile de complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova şi privind tentativele prezumate de a obstrucţiona ulterior aceste investigaţii.

Preşedintele Trump se declară total exonerat de raportul de anchetă al lui Robert Mueller, care a exclus orice înţelegere între ruşi şi candidatul republican.

Însă numeroşi democraţi intenţionează să exploateze zonele de umbră dezvăluite de procurorul Mueller, al cărui raport a fost făcut public sub o formă în mare parte cenzurată, prin "redactarea" informaţiilor considerate confidenţiale.

Această strategie s-ar putea întoarce împotriva opoziţiei odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din 2020, Senatul cu majoritate republicană reducând aproape la zero şansele de a obţine o destituire a miliardarului.

Între timp, Trump va avea posibilitatea să-i acuze pe democraţi de inacţiune şi de controverse sterile, scoţând în faţă excelentul său bilanţ economic, comentează AFP.

"Democraţii nu fac nicio muncă în Congres. Ei se consacră numai discreditării raportului Mueller, o vânătoare de vrăjitoare", a postat miercuri pe Twitter Trump, adăugând: "Hărţuire prezidenţială". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...