SUA: Donald Trump îi va primi la 3 aprilie pe omologii săi din ţările baltice

SUA: Donald Trump îi va primi la 3 aprilie pe omologii săi din ţările baltice

Preşedintele american Donald Trump îi va primi pe omologii săi din ţările baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - la 3 aprilie la Washington, pentru a discuta despre securitate şi cooperare economică, a anunţat joi preşedinţia estonă, transmite AFP.

Cei trei şefi de stat - liderele din Estonia, Kersti Kaljulaid, şi Lituania, Dalia Grybauskaite, precum şi omologul lor din Letonia, Raimonds Vejonis - vor participa cu această ocazie la un forum economic la Washington, a precizat preşedinţia de la Tallinn.

Reuniunea are loc în anul în care Lituania şi Estonia sărbătoresc centenarul independenţei. Letonia, în ce o priveşte, a devenit independentă în 1920. Potrivit lui Lauri Kuusing, consilier pentru afaceri strategice al preşedinţiei estone, întâlnirea prevăzută "confirmă relaţia specială şi buna cooperare dintre ţările baltice şi Statele Unite".

Cele trei ţări sunt pe punctul de a îndeplini obiectivul NATO reafirmat de preşedintele Trump de a creşte la 2% din PIB bugetul apărării, a menţionat consilierul.

Preşedinţii celor trei state baltice s-au mai întâlnit cu Donald Trump la Varşovia, în iulie anul trecut.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…