SUA: Donald Trump îl desemnează pe Ryan Zinke în funcția de ministru de interne

Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a desemnat marți pe deputatul republican Ryan Zinke, fost comandant în trupele SEAL, în funcția de ministru de interne în viitoarea administrație de la Washington, transmite Reuters.

Zinke (55 de ani) ar urma să conducă Departamentul Internelor, ce are peste 70.000 de angajați în întreaga țară și supraveghează peste 20% din teritoriul federal, printre care parcurile naționale Yellowstone și Yosemite.

Desemnarea lui Ryan Zinke este oarecum surprinzătoare, întrucât mai mulți oficiali ai Partidului Republican ar fi vrut ca el să candideze la alegerile din 2018 împotriva lui Jon Tester, senator democrat de Montana.

Zinke este un susținător al menținerii terenurilor publice sub proprietate federală, subiect care a dus la divergențe cu unii politicieni republicani care sunt mai favorabili privatizării sau plasării terenurilor respective sub control statal.

Nu este clar deocamdată dacă Ryan Zinke va fi de acord cu sporirea suprafeței terenurilor federale pe care se vor putea face forări sau exploatări miniere, lucru promis de Donald Trump în timpul campaniei electorale.

''Congresmanul Zinke este un susținător puternic al independenței energetice a Americii și sprijină politica de extindere a surselor energetice, printre care energia regenerabilă, combustibili fosili și surse alternative'', a declarat Jason Miller, purtătorul de cuvânt al președintelui ales al SUA, înaintea unei întâlniri Zinke — Trump desfășurate luni la Trump Tower din New York.

Ryan Zinke, membru al subcomisiei pentru resurse naturale a Camerei Reprezentanților, se opune transferului de terenuri publice către autoritățile statale din SUA, o poziție susținută de Trump. Acesta a declarat că nu crede că terenurile publice trebuie să fie transferate statelor din componența SUA și că ele ar trebui să fie protejate.

Printre atribuțiile Departamentului Internelor se află supervizarea Biroului Afacerilor Indiene și gestionarea politicii față de triburi.

În timpul administrației Obama, acest departament a jucat un rol important în eforturile de reducere a efectelor schimbărilor climatice prin limitarea dezvoltării combustibililor fosili în unele zone.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

5 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări