SUA: Donald Trump învinge în primarele republicane din Virginia de Vest

SUA: Donald Trump învinge în primarele republicane din Virginia de Vest

Omul de afaceri Donald Trump a câștigat marți primarele republicane din Virgina de Vest, un rezultat fără surpriză după ce toți adversarii săi s-au retras din cursa primarelor și este candidatul posibil al partidului pentru prezidențialele din noiembrie, transmite AFP.

*Bernie Sanders câștigă primarele democrate din Virginia de Vest (media)

Candidatul republican la Casa Albă a câștigat scrutinul de marți, au estimat marile posturi americane de televiziune imediat după închiderea secțiilor de votare din acest stat aflat în Munții Apalași unde viitorul sectorului minier reprezintă unul din principalele subiecte de campanie.

În tabăra democraților, rezultatelor primarelor dintre Hillary Clinton și Bernie Sanders nu erau cunoscute, însă senatorul de Vermont se afla în poziție favorabilă potrivit CNN și CBS și învingător pentru NBC.

Hillary Clinton conduce totuși detașat în cursa delegaților necesari pentru învestitura democrată. Cu 2.224 delegați, ea se apropie de majoritate absolută de 2.383, în timp ce Bernie Sanders avea marți doar 1.448, potrivit estimărilor CNN.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...