SUA: Donald Trump o devansează pe Hillary Clinton cu două puncte (sondaj Reuters/Ipsos)

SUA: Donald Trump o devansează pe Hillary Clinton cu două puncte (sondaj Reuters/Ipsos)

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, o devansează pe adversara sa democrată, Hillary Clinton, cu două puncte într-un sondaj Reuters/Ipsos dat publicității marți. Este pentru prima dată de la începutul lunii mai când omul de afaceri american se află în frunte în această anchetă, scrie Reuters.

Potrivit sondajului realizat între 22 și 26 iulie, Donald Trump este creditat cu 39% din intențiile de vot față de 37% pentru fosta Primă Doamnă. Restul de 24% au spus că nu sprijină vreunul dintre candidați. Marja de eroare a sondajului este de patru puncte.

Vineri, Hillary Clinton mai avea un avans de trei puncte asupra adversarului său.

În această serie de sondaje Reuters/Ipsos, ea și-a păstrat un serios avans asupra lui Donald Trump în cea mai mare parte a cursei pentru prezidențialele din 2016. La începutul lunii mai, omul de afaceri s-a ridicat pentru scurt timp la același nivel cu ea în momentul în care adversarii lui la primarele republicane se retrăgeau unul după altul.

De această dată, ancheta a fost efectuată în timp ce Donald Trump a fost desemnat oficial candidat de către Convenția republicană reunită la Cleveland, iar deschiderea Convenției naționale democrate, la Philadelphia, avea loc într-o atmosferă tensionată, cu demisia președintei partidului.

În cursul ultimei campanii prezidențiale din 2012, candidatul republican Mitt Romney a progresat cu cinci puncte după Convenția republicană, până a făcut scor egal în sondaje cu președintele Barack Obama. După Convenția democrată, Barack Obama a avansat cu câteva procente și a condus cursa până la final.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”