SUA: Donald Trump spune că va accepta rezultatul alegerilor dacă este "clar" sau dacă el va câștiga

SUA: Donald Trump spune că va accepta rezultatul alegerilor dacă este "clar" sau dacă el va câștiga

Donald Trump a declarat joi că va accepta rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite dacă este clar sau dacă el va câștiga, dar își rezervă dreptul de a contesta verdictul urnelor din 8 noiembrie, relatează AFP.

"Aș dori să promit și să mă angajez pe lângă alegătorii și susținătorii mei și toți americanii că voi accepta total rezultatele acestor mari și istorice alegeri prezidențiale dacă eu le câștig", a declarat Trump la un miting la Delaware (Ohio, nordul SUA).

Apoi, după câteva minute, el a adăugat: "Voi accepta un rezultat clar al alegerilor, dar îmi rezerv dreptul de a contesta și de a lansa o procedură judiciară în caz de rezultat dubios".

Cu o zi înainte, în timpul ultimei dezbateri contra candidatei democrate Hillary Clinton la Las Vegas, republicanul a refuzat să se angajeze că acceptă rezultatul alegerilor prezidențiale, declarând că dorește să păstreze suspansul. El și-a justificat refuzul prin existența a ceea ce a denumit drept "fraude electorale masive".

Această frază a provocat un scandal în lumea politică, inclusiv în tabăra sa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”