SUA: După arestare, Roger Stone, un apropiat al lui Trump, denunţă "metode ca ale Gestapo"

SUA: După arestare, Roger Stone, un apropiat al lui Trump, denunţă "metode ca ale Gestapo"

Roger Stone, "prieten vechi" şi consilier de lungă durată al lui Donald Trump inculpat vineri în ancheta privind Rusia, a denunţat duminică arestarea sa, spunând că s-au folosit "metode" demne de "Gestapo", relatează AFP.

Intervievat de postul de televiziune ABC, bărbatul de 66 de ani, eliberat pe cauţiune, a criticat condiţiile arestării sale de o echipă de "29 de membri ai SWAT", trupele de elită americane, "cu arme de atac, mi-au încercuit locuinţa, 17 vehicule în grădină, dintre care două vehicule blindate, un elicopter în aer".

"Ei ar fi putut pur şi simplu să-mi sune avocaţii şi m-aş fi dus", a adăugat el.

"A fost o demonstraţie de forţă costisitoare în încercarea de a mă prezenta drept inamicul public numărul unu (...) pentru a influenţa" potenţialii juraţi în caz de proces, a adăugat el.

Apoi, Stone a făcut o comparaţie hazardată cu poliţia politică secretă din timpul regimului nazist: "Sunt metode ca ale Gestapo".

Roger Stone a fost inculpat vineri în ancheta desfăşurată de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, pe care el l-a numit un "prieten vechi".

Acest confident al magnatului imobiliar este acuzat în special că a minţit Congresul în legătură cu schimburile sale cu WikiLeak, organizaţie care a publicat emailuri piratate defavorabile lui Hillary Clinton.

Preşedintele american a comentat printr-o postare pe Twitter condiţiile arestării prietenului său Roger Stone, operaţiune filmată încă înainte de răsăritul zorilor de CNN, spunând că "traficanţii de fiinţe umane sunt mai bine trataţi".

Roger Stone a obţinut apoi eliberarea sa condiţionată contra plăţii unei cauţiuni de 250.000 de dolari.

Vineri, Roger Stone a spus că va pleda "nevinovat" la acuzaţii, pe care le califică drept "politice".

Duminică, el a spus că dosarul inculpării sale este "subţire" şi că este "pregătit să se lupte".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”