SUA: Echipa de campanie electorală a lui Trump cere o dezbatere suplimentară cu Biden

SUA: Echipa de campanie electorală a lui Trump cere o dezbatere suplimentară cu Biden

Echipa de campanie electorală a preşedintelui american Donald Trump a cerut miercuri să aibă loc încă o dezbatere televizată în direct cu contracandidatul democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden, transmite dpa.

Prima dezbatere prevăzută în prezent este programată pe 29 septembrie, dar în unele state alegătorii pot vota prin corespondenţă înaintea confruntărilor dintre cei doi candidaţi. Conform aranjamentelor actuale, ar trebui să aibă loc trei dezbateri, plus una între cei doi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte.

Într-o scrisoare trimisă Comisiei pentru Dezbaterile Prezidenţiale - corporaţie non-profit finanţată de ambele partide mari din SUA, Democrat şi Republican - campania lui Trump a cerut să se reprogrameze ultima dezbatere înainte de prima săptămână din septembrie, dacă nu se pot organiza patru dezbateri în loc de trei. 'Abordarea actuală a comisiei este un dinozaur depăşit, care nu reflectă realităţile votării din 2020', a arătat echipa care lucrează pentru realegerea lui Trump.

Anul acesta, votul prin corespondenţă a devenit o problemă importantă, din cauza epidemiei de coronavirus. Mulţi alegători americani vor încerca, probabil, să evite spaţiile aglomerate, cum ar fi secţiile de votare, în 3 noiembrie, data oficială a alegerilor.

Miercuri, echipa lui Trump a anunţat că a primit în total donaţii de un miliard de dolari. În iulie s-a înregistrat recordul în acest sens - 165 de milioane de dolari - atât pentru campania de anul acesta, cât şi pentru cea din 2016. Campania lui Biden a comunicat în aceeaşi zi că a încasat luna trecută 140 de milioane.

De obicei, în campaniile electorale din SUA, cel care insistă pentru mai multe dezbateri nu este titularul funcţiei, care urmăreşte să fie reales, ci contracandidatul care încearcă să îi ia locul. Biden, mai bine plasat în sondajele de opinie, are însă o abordare mai lejeră. El nu se va deplasa nici la ceremonia din Milwaukee, în statul Wisconsin, unde va fi nominalizat oficial drept candidat din partea Partidului Democrat.

Democraţii au anunţat miercuri că Biden 'se va adresa naţiunii şi va accepta nominalizarea democrată din statul său de reşedinţă, Delaware'. Absenţa lui implică şi neparticiparea altor vorbitori importanţi la convenţia Partidului Democrat, 'pentru a evita periclitarea sănătăţii' comunităţii locale, a organizatorilor, personalului de securitate şi a altor persoane implicate în eveniment, în contextul pandemiei. Convenţia va fi transmisă la televiziune timp de două ore în fiecare seară, din 17 până în 20 august.

Trump a lăsat să se înţeleagă că luna aceasta se va adresa de la Casa Albă convenţiei Partidului Republican, redusă şi ea ca amploare. Există şi întrebări privind legalitatea acestui demers. Trump participă frecvent la evenimente în care amestecă atribuţiile prezidenţiale oficiale cu discursuri politice în care îl atacă pe Biden. De asemenea, el obişnuieşte să meargă la televiziuni şi să acorde interviuri ample. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...