SUA exportă orice moleculă de gaz natural lichefiat posibilă

SUA exportă orice moleculă de gaz natural lichefiat posibilă

Pentru prima dată în istorie, în acest moment la toate cele şapte terminale de export de gaze naturale lichefiate din SUA se află nave cargo care încarcă GNL, un moment de referinţă care permite stabilirea unui nou record pentru exporturile SUA, pe fondul preţurilor ridicate şi tensiunilor din Europa, transmite Bloomberg.

Drept exemplu, nava cargo sub pavilion grecesc Yiannis este ancorată la terminalul Calcasieu Pass din Louisiana, pentru care lucrările de construcţie nici măcar nu s-au finalizat încă dar care are aprobarea din partea autorităţilor federale de reglementare de a încărca gaze lichefiate încă din faza de pornire.

Chiar dacă toate aceste cargouri vor rămâne simultan la chei pentru mai puţin de o zi, cererea pentru încărcătura lor a ajutat la stabilirea unui record de 376 milioane metri cubi de gaze naturale, care au trecut sâmbătă prin terminalele de export de GNL din SUA. După ce terminalul Calcasieu Pass va funcţiona la capacitate maximă, cele şapte terminale din SUA vor putea exporta până la 393 milioane metri cubi de GNL în fiecare zi, ceea ce va consolida poziţia de lider a SUA în faţa Qatarului şi Australiei în topul celor mai mari furnizori mondiali, arată datele furnizate de Administraţia Americană pentru Informatii în Domeniul Energiei.

Din cele cinci duzini de cargouri încărcate cu gaze naturale lichefiate din SUA care se află în prezent în marş, peste două treimi se îndreaptă spre Europa, unde nivelul scăzut al stocurilor de iarnă şi tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au dus la creşterea preţurilor de referinţă la gaze pe continentul european la aproape de şase ori peste preţul de referinţă din SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante