SUA extind vaccinul obligatoriu la frontierele cu Canada şi Mexic

SUA extind vaccinul obligatoriu la frontierele cu Canada şi Mexic

Străinii care doresc să intre în Statele Unite pe uscat şi pe mare trebuie să fie vaccinaţi cu începere de sâmbătă, indiferent de motivele călătoriei lor, a anunţat joi Departamentul de Securitate Internă al SUA, notează AFP.

Statele Unite, care şi-au închis frontierele cu o mare parte a lumii de la începutul pandemiei, le-au redeschis în noiembrie călătorilor din întreaga lume, cu condiţia să fie vaccinaţi.

Dar străinii sosind prin frontierele terestre sau cu feribotul din Mexic sau Canada erau scutiţi dacă aveau "motive esenţiale" de a călători, în special profesionale.

Prin urmare, nu va mai fi cazul începând de sâmbătă, ceea ce ar trebui să afecteze în principal transportatorii şi lucrătorii transfrontalieri.

Departamentul, care justifică această măsură prin "progresia constantă a contaminărilor cu COVID-19" în ţară, avertizează împotriva termenelor prelungite pentru a trece frontiera.

Acest lucru ar putea crea noi probleme logistice într-un sector al transporturilor deja tensionat, mai scrie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...