SUA: FBI a închis zeci de site-uri iraniene considerate de propagandă

SUA: FBI a închis zeci de site-uri iraniene considerate de propagandă

Statele Unite au confiscat 92 de nume de domeniu utilizate de Iran, patru dintre ele fiind folosite de site-uri de ştiri în limba engleză, a anunţat miercuri Departamentul de Justiţie american, potrivit AFP.

Site-urile au fost identificate cu ajutorul unor informaţii provenite de la Google, apoi cu sprijinul reţelelor de socializare Twitter şi Facebook, a adăugat Departamentul de Justiţie.

Patru dintre aceste site-uri, cu numele de domeniu 'newsstand7.com', 'usjournal.net', 'usjournal.us' şi 'twtoday.net', erau "operate de sau în contul" Gardienilor Revoluţiei, cu scopul de a influenţa politica internă şi internaţională a SUA, a precizat Departamentul de Justiţie.

Printre celelalte 88 de nume de domeniu se numără de asemenea site-uri de informare care vizează "difuzarea propagandei iraniene" cu destinaţia Europa de Vest, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est.

Vizitatorii care accesau miercuri respectivele site-uri vedeau un mesaj care anunţa că "aceste domenii au fost confiscate de Biroul Federal de Investigaţie (FBI)".

"Vom continua să folosim toate instrumentele aflate la dispoziţia noastră pentru a împiedica orice utilizare rău intenţionată de către guvernul iranian a vreunei companii sau a reţelelor de socializare americane cu scopul de a difuza propagandă, încercând să influenţeze publicul american şi să semene dezordine", a declarat secretarul adjunct de Justiţie, John Demers.

"Organismele care difuzează informaţii false au devenit noul mijloc de a răspândi dezinformare de către statele autoritare care continuă să încerce să ne submineze democraţia", a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...