SUA: Forțele Aeriene nu au înscris delictul de violență conjugală al ucigașului din Texas în registrul de cazier judiciar

Forțele Aeriene americane nu au informat FBI despre condamnarea pentru violențe conjugale a fostului caporal Devin Patrick Kelley, ceea ce ar fi trebuit să împiedice obținerea unei arme de către bărbatul care a ucis duminică 26 de persoane într-o biserică din Texas, a recunoscut luni Pentagonul, citat de AFP.

"Informațiile preliminare arată că delictul de violență conjugală al lui Kelley nu a fost înscris în registrul Centrului Național de Informații Judiciare", a indicat Ann Stefanek, o purtătoare de cuvânt a forțelor aeriene ale SUA, precizând că a fost deschisă o anchetă.

O directivă a Penagonului ordonă personalului ministerului să comunice FBI orice condamnare la o curte marțială în vederea înscrierii sale în registrul amintit.

Fostul caporal din forțele aeriene americane a fost judecat de o curte marțială în 2012 pentru violențe contra soției sale și a copilului său vitreg. El a fost condamnat la 12 luni de detenție la închisoarea militară Miramar, în California, și a fost eliberat în 2014. Kelley a fost îndepărtat din rândurile armatei pentru conduită necorespunzătoare și retrogradat la rangul de simplu soldat.

Conform legii federale americane, el nu avea deci dreptul de a cumpăra sau deține o armă de foc, după această condamnare, a precizat purtătoarea de cuvânt.

US Air Force a publicat de asemenea un document din ianuarie 2013 care detaliază motivele condamnării lui Devin Patrick Kelley: el a fost găsit vinovat pentru lovirea repetată a soției sale, între iunie 2011 și aprilie 2012, și încercarea de a o strangula.

El a fost găsit totodată vinovat pentru lovirea violentă a fiului său vitreg, între aprilie și iunie 2012, cu o asemenea forță încât ar fi putut "cauza decesul acestuia sau rănirea gravă".

Kelley a pledat vinovat la ambele acuzații. În schimb, el nu a recunoscut că ar fi îndreptat arme de foc în direcția soției și a copilului, în două rânduri, în ianuarie și aprilie 2012.

Devin Patrick Kelley s-a sinucis după ce a încercat să fugă de la locul masacrului. El era în întregime îmbrăcat în negru și purta o vestă antiglonț atunci când duminică, în jurul orei 11,20 (17,20 GMT), a deschis focul cu o pușcă semi-automată asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, un cătun din Texas cu 400 de locuitori.

Bilanțul tragediei: 26 de morți, 21 de răniți, dintre care mai mulți copii.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

4 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

5 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară