SUA: Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, recunoaşte că a plătit pentru măsluirea de sondaje

SUA: Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, recunoaşte că a plătit pentru măsluirea de sondaje

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, a recunoscut joi că a plătit pentru măsluirea de sondaje online în avantajul lui Trump, la începutul campaniei prezidenţiale din 2016, precizând că a făcut acest lucru "la solicitarea" celui care avea să devină preşedinte, relatează AFP.

Cohen - condamnat în decembrie la trei ani de închisoare pentru că a "cumpărat" tăcerea unor foste presupuse amante ale lui Trump şi, potrivit verdictului instanţei, a încălcat astfel legislaţia privind finanţarea campaniilor electorale - a reacţionat într-un mesaj pe Twitter la un articol apărut în Wall Street Journal conform căruia, la începutul lui 2015, ar fi plătit cu mai multe mii de dolari un colaborator al evanghelistului Jerry Falwell Jr., un fervent susţinător al magnatului newyorkez.

Potrivit Wall Stret Journal, respectivul colaborator, John Gauger, patronul unei mici companii de tehnologie şi responsabil informatic la Liberty University din Virginia, prezidată de evanghelist, a încasat aceşti bani pentru a manipula sondaje online astfel încât să crească "vizibilitatea" lui Trump, care avea să-şi anunţe candidatura la învestitura republicană în iunie 2015.

"În ce priveşte articolul din WSJ privind sondajele măsluite, tot ce am făcut a fost la solicitarea şi exclusiv în avantajul lui Donald Trump. Regret sincer loialitatea mea oarbă faţă de un om care nu o merită", a transmis Cohen pe Twitter, recunoscând implicit respectivele plăţi.

Michael Cohen, devenit unul din martorii cei mai periculoşi pentru preşedintele vizat de mai multe anchete judiciare, urmează să înceapă executarea pedepsei în martie, dar până atunci la 7 februarie are prevăzută o audiere într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor, audiere foarte aşteptată de noua majoritate democrată a Camerei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache