SUA: Fostul candidat republican Santorum îl sprijină pe Trump pentru a fi ales președinte

Fostul candidat republican la președinția Statelor Unite Rick Santorum a anunțat marți că îl sprijină pe Donald Trump pentru a fi ales președinte, adăugând că a fost influențat de lista lui Trump pentru posibili nominalizați la Curtea Supremă, informează Reuters.

   
Santorum, care a renunțat la cursa prezidențială în februarie oferindu-și sprijinul pentru senatorul Marco Rubio, a declarat la Fox News că "problema cea mai importantă este păstrarea Constituției acestei țări și o Curte Supremă liberală o va distruge".
   
Miercurea trecută, Trump a prezentat o listă de 11 judecători pe care i-ar lua în considerare, dacă va fi ales, pentru a-l înlocui la Curtea Supremă pe Antonin Scalia, decedat în februarie la vârsta de 79 de ani, amintește Reuters.
   
Decesul lui Antonin Scalia, unul dintre cei mai conservatori membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, a declanșat o dezbatere națională în contextul alegerilor prezidențiale din acest an, oferind posibilitatea președintelui Barack Obama să numească un succesor liberal.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!