SUA: Fostul candidat republican Santorum îl sprijină pe Trump pentru a fi ales președinte

SUA: Fostul candidat republican Santorum îl sprijină pe Trump pentru a fi ales președinte

Fostul candidat republican la președinția Statelor Unite Rick Santorum a anunțat marți că îl sprijină pe Donald Trump pentru a fi ales președinte, adăugând că a fost influențat de lista lui Trump pentru posibili nominalizați la Curtea Supremă, informează Reuters.


Santorum, care a renunțat la cursa prezidențială în februarie oferindu-și sprijinul pentru senatorul Marco Rubio, a declarat la Fox News că "problema cea mai importantă este păstrarea Constituției acestei țări și o Curte Supremă liberală o va distruge".

Miercurea trecută, Trump a prezentat o listă de 11 judecători pe care i-ar lua în considerare, dacă va fi ales, pentru a-l înlocui la Curtea Supremă pe Antonin Scalia, decedat în februarie la vârsta de 79 de ani, amintește Reuters.

Decesul lui Antonin Scalia, unul dintre cei mai conservatori membri ai Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, a declanșat o dezbatere națională în contextul alegerilor prezidențiale din acest an, oferind posibilitatea președintelui Barack Obama să numească un succesor liberal.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…