SUA: Fostul guvernator al statului New York Andrew Cuomo, urmărit penal pentru agresiune sexuală

SUA: Fostul guvernator al statului New York Andrew Cuomo, urmărit penal pentru agresiune sexuală

Fostul guvernator al statului New York Andrew Cuomo a fost inculpat joi pentru agresiune sexuală asupra unei foste angajate, o nouă etapă într-un caz care l-a constrâns să demisioneze în această vară, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.

''O plângere pentru delict împotriva fostului guvernator Andrew Cuomo a fost depusă la tribunalul din Albany'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalelor din New York, precizând că este vorba despre un scandal sexual.

Difuzată de mai multe media, plângerea datată joi şi emisă de Biroul şerifului din Albany îl acuză pe fostul guvernator de ''atingere forţată'' pe 7 decembrie 2020, la reşedinţa sa oficială din Albany, capitala statului New York. Această plângere înseamnă că fostul guvernator ar putea fi judecat penal.

Acuzat de câteva luni de foste angajate, guvernatorul în vârstă de 63 de ani care intenţiona să candideze pentru un al patrulea mandat în 2022 şi-a dat demisia pe 11 august, la o săptămână după publicarea unui raport de investigaţii în care sunt menţionate cazurile a 11 femei hărţuite sau agresate sexual. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...