SUA: Fostul şef al FBI, James Comey, îl atacă pe Donald Trump pe tema "minciunilor" acestuia

SUA: Fostul şef al FBI, James Comey, îl atacă pe Donald Trump pe tema "minciunilor" acestuia

James Comey, fost director al FBI demis în 2017 de Donald Trump, a criticat luni "minciunile" preşedintelui american şi i-a îndemnat pe congresmenii republicani să îi reziste, relatează AFP.

"Reputaţia FBI a fost pătată pentru că preşedintele Statelor Unite, împreună cu acoliţii săi, a minţit în permanenţă în legătură cu acesta. În faţa acestor minciuni, mulţi oameni de bine (...) cred aceste absurdităţi", le-a declarat James Comey jurnaliştilor pe culoarele Congresului de la Washington.

"Persoanele care sunt mai bine informate, inclusiv membrii republicani ai acestei instanţe, trebuie să aibă curajul să reziste şi să spună adevărul", a adăugat el.

James Comey a fost audiat din nou cu uşile închise de congresmeni în special în legătură cu ancheta asupra e-malurilor candidatei democrate Hillary Clinton în timpul campaniei din 2016.

Acest avertisment din partea unuia dintre inamicii lui Donald Trump a răspuns la mesajele critice pe Twitter ale liderului de la Casa Albă la adresa poliţiei federale americane publicate în ultimele zile.

"FBI a făcut ceva absolut de neimaginat şi nemaiauzit înainte de declanşarea ilegală a vânătorii de vrăjitoare. Ei au pătruns în interiorul biroului unui avocat", a scris Donald Trump pe Twitter duminică.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat în aprilie, la ordinul justiţiei, birourile lui Michael Cohen, fost avocat al lui Donald Trump.

Schimbul de replici dintre James Comey şi cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite sunt frecvente, dar s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Donald Trump l-a demis pe neaşteptate în mai 2017, ceea ce a deschis calea desemnării procurorului special Robert Mueller pentru a prelua dosarul ingerinţelor ruse.

"Altădată republicanii înţelegeau că acţiunile unui preşedinte au importanţă, că vorbele unui preşedinte, că statul de drept şi adevărul au importanţă. Unde sunt aceşti republicani în prezent?", a interpelat James Comey.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…