SUA: Fostul şef al FBI, James Comey, îl atacă pe Donald Trump pe tema "minciunilor" acestuia

SUA: Fostul şef al FBI, James Comey, îl atacă pe Donald Trump pe tema "minciunilor" acestuia

James Comey, fost director al FBI demis în 2017 de Donald Trump, a criticat luni "minciunile" preşedintelui american şi i-a îndemnat pe congresmenii republicani să îi reziste, relatează AFP.

"Reputaţia FBI a fost pătată pentru că preşedintele Statelor Unite, împreună cu acoliţii săi, a minţit în permanenţă în legătură cu acesta. În faţa acestor minciuni, mulţi oameni de bine (...) cred aceste absurdităţi", le-a declarat James Comey jurnaliştilor pe culoarele Congresului de la Washington.

"Persoanele care sunt mai bine informate, inclusiv membrii republicani ai acestei instanţe, trebuie să aibă curajul să reziste şi să spună adevărul", a adăugat el.

James Comey a fost audiat din nou cu uşile închise de congresmeni în special în legătură cu ancheta asupra e-malurilor candidatei democrate Hillary Clinton în timpul campaniei din 2016.

Acest avertisment din partea unuia dintre inamicii lui Donald Trump a răspuns la mesajele critice pe Twitter ale liderului de la Casa Albă la adresa poliţiei federale americane publicate în ultimele zile.

"FBI a făcut ceva absolut de neimaginat şi nemaiauzit înainte de declanşarea ilegală a vânătorii de vrăjitoare. Ei au pătruns în interiorul biroului unui avocat", a scris Donald Trump pe Twitter duminică.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a percheziţionat în aprilie, la ordinul justiţiei, birourile lui Michael Cohen, fost avocat al lui Donald Trump.

Schimbul de replici dintre James Comey şi cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite sunt frecvente, dar s-au intensificat în ultimele săptămâni.

Donald Trump l-a demis pe neaşteptate în mai 2017, ceea ce a deschis calea desemnării procurorului special Robert Mueller pentru a prelua dosarul ingerinţelor ruse.

"Altădată republicanii înţelegeau că acţiunile unui preşedinte au importanţă, că vorbele unui preşedinte, că statul de drept şi adevărul au importanţă. Unde sunt aceşti republicani în prezent?", a interpelat James Comey.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean