SUA: Guvernatorul de Minnesota deplânge "rasismul" după ce poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare

SUA: Guvernatorul de Minnesota deplânge "rasismul" după ce poliția a împușcat mortal un bărbat de culoare

Guvernatorul de Minnesota (nordul SUA) Mark Dayton a declarat joi că el nu crede că bărbatul de culoare împușcat mortal de poliție miercuri în timpul unei opriri de rutină în trafic ar fi fost tratat în acest fel dacă era alb, notează Reuters.

*Moartea a doi bărbați de culoare, împușcați de poliție, simbolizează o "gravă problemă" în SUA (Obama)

"S-ar fi întâmplat acest lucru în cazul în care conducătorul auto și pasagerii erau albi? Nu cred", a declarat Dayton reporterilor.

"Acest tip de rasism există și este de datoria noastră să promitem și să asigurăm că nu va continua să se întâmple", a subliniat el. Reacția polițistului care l-a împușcat mortal pe șoferul negru a fost "disproporționată", a adăugat el într-o conferință de presă la Saint Paul.

Philando Castile a fost împușcat mortal miercuri seară de un agent de circulație la Falcon Heights în Minnesota. Ultimele sale clipe de viață au fost filmate de prietena lui, care a postat înregistrarea video pe Facebook Live, vizionată de aproape 4 milioane de ori joi, amintește France Presse.

Printre altele, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat joi, într-un comunicat citat de Reuters, că este pregătit să efectueze investigații suplimentare asupra acestui incident.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”