SUA: Guvernatorul statului Texas, vaccinat complet, dar un opozant declarat al măştii, s-a îmbolnăvit de coronavirus

SUA: Guvernatorul statului Texas, vaccinat complet, dar un opozant declarat al măştii, s-a îmbolnăvit de coronavirus

Guvernatorul statului Texas (sudul SUA), republicanul Greg Abbott, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai portului măştii ca metodă de protecţie în faţa răspândirii variantei Delta a COVID-19, a fost testat pozitiv marţi la coronavirus, transmite EFE.

''Mă testez în fiecare zi, iar astăzi este prima zi în care am ieşit pozitiv. Vreau să mai ştiţi că am primit vaccinul anticoronavirus şi acesta ar putea fi şi motivul pentru care nu am niciun simptom în prezent'', a declarat Abbott într-o înregistrare video postată pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al biroului lui Greg Abbott, Mark Miner, a declarat într-un comunicat de presă că guvernatorul, căruia i-a fost administrată schema completă de vaccinare, se află în formă fizică bună şi nu are niciun simptom. Miner a adăugat că lui Abbott i se administrează tratament pe bază de anticorpi cu Regeneron şi că va rămâne izolat la reşedinţa oficială.

Luni seară, Abbott a vorbit în faţa unei mulţimi de câteva sute de oameni la un eveniment al Partidului Republican organizat în spaţiu închis în Dallas şi la care puţini participanţi au purtat măşti.

''Toţi cei care au avut contact apropiat cu guvernatorul au fost informaţi'', se mai precizează în comunicat, care indică faptul că testul de coronavirus făcut soţiei guvernatorului, Cecilia Abbott, a ieşit negativ.

Îmbolnăvirea lui Abbot are loc într-un moment în care Texasul a devenit unul dintre statele americane cu cea mai mare incidenţă de COVID-19, după răspândirea variantei Delta în SUA. Guvernatorul, un opozant declarat al obligativităţii de a purta mască, a emis în iulie un ordin prin care interzicea administraţiilor locale şi districtelor şcolare impunerea portului măştii. În fapt, cei care nu respectă acest ordin pot primi o amendă de până la 1.000 de dolari.

Potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, Texas este al doilea stat în SUA ca număr de cazuri, după Florida, cu 3,3 milioane de îmbolnăviri şi 54.474 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...