SUA: Harris îi cheamă pe americani să nu accepte 'guvernarea eşuată a lui Trump' şi să aleagă 'un viitor mai bun'

SUA: Harris îi cheamă pe americani să nu accepte 'guvernarea eşuată a lui Trump' şi să aleagă 'un viitor mai bun'

Senatoarea americană Kamala Harris, desemnată recent candidat la postul de vicepreşedinte al SUA din partea democraţilor, s-a lansat miercuri, la debutul campaniei sale, într-o critică puternică a actualului lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, subliniind că, peste trei luni, americanii vor avea şansa să aleagă 'un viitor mai bun' pentru ţara lor, transmit Reuters şi dpa.

'America strigă cu disperare după leadership şi cu toate acestea avem un preşedinte căruia îi pasă mai mult de el însuşi decât de oamenii care l-au ales, un preşedinte care face fiecare provocare cu care ne confruntăm şi mai dificil de rezolvat', a declarat Kamala Harris miercuri, cu ocazia primei apariţii electorale alături de Joe Biden.

Evenimentul a avut loc în clădirea unui liceu din Wilmington, în statul Delaware, nu departe de reşedinţa lui Biden, cu doar câteva zile înainte ca acesta să accepte în mod oficial nominalizarea democrată în cursa pentru Casa Albă la Convenţia de săptămâna viitoare.

'Nu suntem obligaţi să acceptăm guvernarea eşuată a lui Donald Trump şi Mike Pence. În numai 83 de zile avem o şansă să alegem un viitor mai bun pentru ţara noastră', a spus Kamala Harris.

Senatoarea a subliniat că, alegând-o să fie primul candidat la funcţia de vicepreşedinte femeie de culoare şi cu origini asiatice, Biden a recunoscut momentul critic prin care trece ţara. Kamala Harris este fiica unor imigranţi, mama sa provenind din India, iar tatăl din Jamaica.

'Acesta este un moment cu consecinţe reale pentru America. Tot ceea ce este important pentru noi - economia noastră, sănătatea noastră, copiii noştri, în ce fel de ţară trăim - se află în joc', a spus ea.

Obligaţi de epidemia de coronavirus la o lansare mai discretă a campaniei decât în mod obişnuit, cei doi candidaţi democraţi au ţinut să scoată în evidenţă o legătură personală ce datează din vremea prieteniei actualei senatoare cu Beau Biden, fiul decedat de cancer în 2015 al fostului vicepreşedinte.

Miercuri, Kamala Harris a amintit implicarea părinţilor săi în mişcarea pentru drepturi civile, precum şi prietenia personală cu Beau Biden, fost procuror general în statul Delaware pe când ea deţinea aceeaşi funcţie în California. Ca şi pentru Joe Biden, 'familia înseamnă totul pentru mine', a spus ea.

La un eveniment ulterior de strângere de fonduri, Biden a precizat că echipa sa de campanie a strâns 26 milioane de dolari şi a avut 150.000 de noi donatori în primele 24 de ore de la anunţul că va face echipă cu Kamala Harris.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat miercuri arată că 9 din 10 democraţi aprobă nominalizarea senatoarei Kamala Harris din partea partidului lor pentru postul de vicepreşedinte. Potrivit sondajului realizat în zilele de 11-12 august, Kamala Harris îl depăşeşte în popularitate pe Joe Biden în rândul femeilor, al votanţilor tineri şi chiar al republicanilor.

Alegerea senatoarei de California pentru a candida în tandem cu Biden este văzută ca 'o piatră de hotar' pentru SUA de către 60% dintre americani (87% dintre democraţi şi 37% dintre republicani).

Conform sondajului Reuters/Ipsos, 46% dintre respondenţi au spus că vor vota pentru echipa Biden/Harris, iar 38% pentru Trump/Pence.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat online, în limba engleză, pe întreg teritoriul SUA. La sondaj, care a avut o marjă de eroare de 3%, au răspuns 1.000 de adulţi, între care 389 de republicani şi 419 democraţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale