SUA: Importanți lideri republicani cer livrarea de rachete cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina

SUA: Importanți lideri republicani cer livrarea de rachete cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina

Importanţi membri republicani din Congresul SUA i-au cerut preşedintelui Joe Biden să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune, într-un gest de sprijin pentru Kiev în rândul parlamentarilor americani, în pofida opoziţiei mai multor congresmeni conservatori privind livrarea în continuare de ajutor Ucrainei, relatează Reuters.

Congresmenii americani au declarat că Ucraina a solicitat sisteme ATACMS. FOTO Profimedia (Arhivă)

Într-o scrisoare adresată preşedintelui Biden, datată 1 noiembrie, importanţi republicani din comisiile pentru relaţii externe şi serviciile armate din Congresul SUA au afirmat că salută informaţiile conform cărora administraţia americană a furnizat Ucrainei sisteme de rachete tactice ATACMS, însă au întrebat dacă vor fi trimise şi alte sisteme cu rază mai lungă de acţiune, scrie Agerpres.

Solicitarea Ucrainei privind capacitatea de a lansa lovituri în adâncime rămâne urgentă, în special pentru ţinte în toată Crimeea", au scris republicanii Michael McCaul şi Mike Rogers din Camera Reprezentanţilor şi senatorii James Risch şi Roger Wicker.

Michael McCaul este preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanţilor, Mike Rogers conduce Comisia pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanţilor, James Risch este principalul lider republican din Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, iar Roger Wicker este principalul lider republican din Comisia pentru Servicii Armate a Senatului.

În scrisoarea lor , congresmenii americani au declarat că Ucraina a solicitat sisteme ATACMS cu rază lungă de acţiune şi şi-a demonstrat capacitatea de a le folosi într-un mod responsabil, iar Rusia nu şi-a intensificat acţiunile ca răspuns la utilizarea lor.

În mod clar, este timpul să terminaţi treaba în legătură cu ATACMS", au scris ei. „Costurile de a nu face acest lucru nu numai că riscă să provoace un impas pe câmpul de luptă şi prelungirea acestui război, însă riscă şi o instabilitate globală în continuare, pe măsură ce adversarii noştri desfăşoară operaţiuni pe tot globul", au mai spus ei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?